headerv2

header mob
WhatsApp LogoInstagram

De laagste hypotheekrente: 10 jaar vast: 1,64% - 20 jaar vast: 2,19% - 30 jaar vast: 2,46%

 

 

Wanneer u en uw partner uit elkaar gaan, komen veel zaken kijken waar u zelf niet direct aan zou denken. En vaak is het zo dat de emoties hoog oplopen waardoor het lastig wordt de juiste keuzes te maken.

Hypotheek oversluiten bij scheiding

Na scheiding kan het lastig zijn om keuzes te maken over de hypotheek.  Daarom heeft Hypotheek Moerdijk samen met diverse experts een maatwerkpakket ontwikkeld om het volledige proces uit handen te nemen. Onze zeer complete dienstverlening bestaat uit:

  • scheidingsbegeleiding (in samenwerking);
  • mediation en coaching (in samenwerking);
  • het opstellen van een financieel plan;
  • ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid (hypotheek op 1 naam krijgen);
  • financieringsoplossing restschuld;
  • afwikkeling levensverzekering(en);
  • afwikkeling schadeverzekeringen;

Hypotheek overnemen bij scheiding

Overname van de hypotheek is een van de mogelijkheden bij een scheiding. Een huis dat je samen gekocht hebt zal óf verkocht moeten worden, óf een van de partners moet de hypotheek van de ander overnemen. De partner die vertrekt, moet ‘ontslagen’ worden uit de hypotheek om de hoofdelijke aansprakelijkheid, dus ook de schuld en rentebetaling van de hypotheek, over te dragen. Dit kan door de ex-partner uit te kopen.

Scheiding en hypotheek

De hypotheek na scheiding op één naam zetten, is een van de onderdelen van onze dienstverlening. Om te beginnen is het van belang dat de waarde van het huis bepaald wordt. Dit wordt gedaan door een erkend taxateur of makelaar. Vervolgens wordt de gezamenlijke hypotheekschuld toebedeeld aan de partner die het huis overneemt. Deze partner wordt daarmee de volledige houder van de hypotheek. Het is ook van belang om de financiering van de uitkoop en de overname van de hypotheek te regelen en de woning juridisch over te dragen bij een notaris.

Hierbij een aantal voorbeelddocumenten die ter ondersteuning door ons worden gebruikt:
Echtscheidingsconvenant (voorbeeld)
Overzicht benodigde documenten
Werkblad ouderschapsplan
Bezittingen en Schulden
Ouderschapsplan (voorbeeld)


Interesse in een oriënterend gesprek?

In de lastige en wellicht verwarrende periode van een scheiding kunnen wij je helpen om alle zaken rond uw hypotheek op een rij te zetten. Samen met u zoeken we naar de oplossing waar je jezelf zich het beste bij voelt. In een oriënterend gesprek bespreken we jouw situatie en zorgen we ervoor dat je weer overzicht hebt. Neem vandaag nog contact op.


 

WFT Certificaat erkend hypotheekadviseurfinancieel plannererkend hypothecair planner     efa web    sbb beeldmerk

 

SFP Advies is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Deze hoef je eenmalig te accepteren. Klik op 'Ok' als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.
Informatie Ok