headerv2

header mob
WhatsApp LogoInstagram

De laagste hypotheekrente: 10 jaar vast: 1,64% - 20 jaar vast: 2,19% - 30 jaar vast: 2,46%

 

 

Restschuld aflossen

Deze regeling eindingt op 31-12-2017

Steeds meer aanbieders denken mee in het belang van klanten die een hypotheek hebben die "onder water staat". Een woning die onder water staat heeft een hypotheekschuld die hoger is dan de verkoopwaarde. De praktijk wijst uit dat hiervoor geen standaardoplossingen zijn. Heb je vragen over restschuld van je hypotheek of wil je begeleiding bij het kunnen verhuizen terwijl je een restschuld hebt? Neem dan gerust contact met ons op.

Restschuld hypotheek?

Op het moment dat jouw huis bij verkoop minder oplevert dan de resterende hypotheekschuld heb je een restschuld. Verwacht je dat je bij verkoop een restschuld overhoudt, heb dan voorafgaand aan de verkoop een hypotheekgesprek met je geldverstrekker. Samen met je bank of tussenpersoon bespreek je hoe je de eventuele restschuld gaat afbetalen. Op het moment dat er geen duidelijke oplossing voor jouw restschuld is, kun je onaangenaam worden verrast: je geldverstrekker kan de overdracht bij de notaris weigeren waardoor er diverse problemen kunnen ontstaan, waaronder mogelijk verschuldigde boetes aan de verkoper.

Restschuld hypotheek financieren

Vanzelfsprekend is de makkelijkste oplossing om jouw restschuld af te lossen, bijvoorbeeld met je spaargeld of met geld van derden. Mogelijk dat je over 'verborgen' tegoeden kan beschikken in de gekoppelde producten aan je hypotheek zoals een bankspaarrekening, kapitaalverzekering of beleggingsdepot. Ook is het mogelijk de restschuld tot zekere hoogte mee te financieren in de nieuwe hypotheek. Hierbij dient te worden onderzocht of dit mogelijk is binnen je huidige hypotheek, of dat je je hypotheek misschien moet oversluiten. Gezien de restricties die hiervoor gelden, is het van groot belang in een vroegtijdig stadium jouw mogelijkheden helder te krijgen.

Boete over je restschuld voorkomen

Als je nog geen afspraken hebt gemaakt met de geldverstrekker over de aflossing van je restschuld heb je als verkoper belang bij een ontbindende voorwaarde in de koopovereenkomst. Op die manier voorkom je dat je aan de koper een boete (standaard 10 procent van de koopsom) moet betalen als de geldverstrekker of bank niet akkoord gaat met de verkoop. In plaats van een boete kan de koper ook nakoming van de koopovereenkomst vorderen (als er geen ontbindende voorwaarde is opgenomen). Al bij al zijn dit juridische kwesties waar je niet in terecht wilt komen.

Verder is er de oplossing om de restschuld buiten de nieuwe hypotheek om te financieren middels een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een WOZ-krediet. Gezien het feit dat de voorwaarden en rentepercentages van deze producten per aanbieder erg verschillen, is het uitvoeren van een grondig onderzoek een absolute vereiste!

Hypotheek aanpassen voor een lagere restschuld

Ook kun je besluiten te anticiperen op een verkoop door je hypotheek nu al aan te passen zodat je restschuld terugloopt zodra jouw woning is verkocht of zelfs voordat je besluit je woning te verkopen. Deze oplossing vergt het inwinnen van advies van een hypotheekadviseur. Wij hebben al diverse klanten bijgestaan door orde te scheppen in hun financiële huishouding en door verouderde hypotheekvormen aan te passen. Dit kan betekenen dat jouw bestaande hypotheek wordt aangepast zonder hiervoor een geheel nieuwe hypotheek af te sluiten.

Gratis hypotheekadvies

De rente over restschulden is fiscaal aftrekbaar voor een duur 15 jaar. De Gedragscode Hypothecaire Financieringen (GHF) is leidend in de maximale verstrekking van hypotheken. Ook deze gedragscode biedt ruimte om meer te lenen dan de thans geldende norm van 101%. Het oplossen van een restschuld is vrijwel altijd maatwerk, omdat in de praktijk elke situatie net anders is. Graag gaan wij met jou in gesprek om je goed te kunnen adviseren. Het eerste gesprek is altijd ter kennismaking en inventarisatie en dus kosteloos. Neem vandaag nog contact op met Hypotheek Moerdijk.

Het oplossen van een restschuld is vrijwel altijd maatwerk, omdat in de praktijk elke situatie net anders is. Graag gaan wij met jou in gesprek om je goed te kunnen adviseren. Het eerste gesprek is altijd ter kennismaking en inventarisatie en dus kosteloos.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag.

Onze handige rekentools:

hypotheek button

 

besparen button

 

oversluiten button

 

Waarom men voor ons kiest:

  • Expert in de regio Moerdijk
  • Volledige begeleiding van aankoop tot afronding
  • Expert in startersleningen
  • Online rekentools en webcamadvies
  • Vaste periodieke update van uw hypotheekaanvraag
  • Snel duidelijkheid over de haalbaarheid

 

 

 

Hypotheek advies via webcam


 

WFT Certificaat erkend hypotheekadviseurfinancieel plannererkend hypothecair planner     efa web    sbb beeldmerk

 

SFP Advies is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Deze hoef je eenmalig te accepteren. Klik op 'Ok' als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies.
Informatie Ok